Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Istina o ženidbi kralja Petra II Karađorđevića

Radoje Knežević:
Predgovor knjizi „Ženidba Kralja Petra II prema britanskim dokumentima“, autor Kosta St Pavlović, prvo izdanje „Naše delo“, London 1976. - VIDI PREDGOVOR

Kralj Petar II Karađorđević

Reč urednika sajta

Maja 2013. godine, srpska štampa donosi dosta informacija vezanih za ovaj događaj iz života poslednjeg jugoslovenskog kralja Petra II Karađorđevića. Objavljivanje na sajtu Predgovora profesora Radoja Kneževića knjizi Koste St Pavlovića „Ženidba kralja Petra prema britanskim dokumentima“ ima za cilj da posetioce sajta obavesti iz pera savremenika kako je to zaista bilo. O Radoju Kneževiću više na linku sajta: "Knjige koje govore"

Na istu temu možete pročitati i članak urednika sajta Dragoslava Simića pod nazivom „Engleska mirođija u srpskoj čorbi“ objavljen u nedeljniku „Čiode“ /koji je izlazio u Kanadi/, štampan 2007. godine, pisan prema tekstu profesora Radoja Kneževića. Više na linku: Promocije - "Engleska mirođija u srpskoj čorbi"

Izvinjavamo se čitaocima koji će zapaziti da su pojedine rečenice u tekstu PREDGOVORA Radoja Kneževića podvučene olovkom ili neki pasusi apostrofirani. Razlog je u tome što smo skenirali antikvarno izdanje knjige koja je već bila „obeležena“ bez želje da time utičemo na stavove posetilaca sajta.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana