Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga
Poklon
Poklon za poneti
Otvoreno o sajtu
Otvoreno o sajtu
koverta
Vaša pisma
Pretraga sajta
Pretraga sajta

Novo na sajtu

Ova stranica omogućava vam da prema datumima koji su upisani vodite svoju evidenciju da li ste i kada videli NAJNOVIJE MATERIJALE na sajtu. Dovoljno je da kliknete na jedan od naziva označen plavom bojom i ta stranica će se otvoriti. Ostaje mogućnost pretraživanja sajta na uobičajen način.


Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com. Budite prvi koji će svojim novčanim prilogom podržati ovo kulturno dobro kome zbog nedostatka sredstava preti gašenje.


2. decembar 2019.
grb SFRJ
PETAK, 29. NOV 2019, 17:00
IZVOR: RADIO BEOGRAD 2
AUTOR: DRAGOSLAV SIMIĆ
Govori da bih te video
Dokumentarni program
Od poleta do pada; Istorijski pregled
Građani Srbije više ne slave 29. novembar kao Dan Republike. Većina ipak pamti jedan od najznačajnijih praznika zemlje koja se raspala. U emisiji Dragoslava Simića vratićemo se u davnu 1943. godinu i revolucionarni polet partizanskog i narodnog pokreta koji je kroz uspešnu borbu protiv fašizma postavio temelje novog, socijalističkog društva.
Autor: Dragoslav Simić
Više na stranici "Gosti sajta 30"
15. novembar 2019.
Branko Lustig
Branko Lustig govori
Osijek 1932 ~ 2019 Zagreb

U novoj knjizi Dragoslava Simića koja je u pripremi GLASOM PISANA ISTORIJA biće i Branko Lustig. Branko Lustig je jedna od najzanimljivijih ličnosti koju je sreo u svojoj karijeri Dragoslav Simić. Lustig je Imao sreće da se izvuče iz svih nesreća koje su mu se kao dečaku dogadjale u Logoru Aušvic u kome je proveo godine kao dete. Govori i o OSKARIMA koje je kasnije kao filmski producent dobijao u Americi, ali to je već neka druga priča. Kako je preživeo Aušvic, ta priča se graniči sa neverovatnim i spada u antologijske “priče veka” o nesreći i sreći.
Više na stranici "Gosti sajta"

12. novembar 2019.
Slobodan Jovanović
Povodom otvaranja Izložbe o životu i delu Slobodana Jovanovića u Galeriji SANU, 150 godina od rođenja, novembar 2019, prikazujemo originalne priloge o Slobodanu Jovanoviću, urednika sajta Dragoslava Simića.

Emisija objavljena u knjizi “Autobiografije uživo” Dragoslava Simića, Beograd, 2007. / trajanje: 30 minuta /. Govori profesor Danilo Basta, jedan od naših najboljih živih poznavalaca dela Slobodana Jovanovića. U emisiji govori Slobodan Jovanović.

Slobodan najzad slobodan (Objavljeno u "Politici" 2. jula 2007.)

29. jul 2019.
Dobrila Smiljanić
Dobrila Smiljanić i Sirogojno. Životopis (snimak iz 1993. godine)

Zapisao 1993. godine u Sirogojnu posle snimanja razgovora sa Dobrilom Smiljanić, Dragoslav Simić:
Biće tome 30 godina kako Dobrila Smiljanić okuplja seljanke sa Zlatibora u moćno kolo pletilja da bi one kasnije svojim ručnim radovima, jaknama i džemperima osvojile svet. Međutim ta moda iz zlatiborskog sela Sirogojno nije glavni predmet ove priče. Dve seljanke govore kako su počele sa svojom “kraljicom Dobrilom” da pletu. Dobrila govori o svom nemiru i brizi emancipovane Evropljanke za sve unesrećene u verskom ratu koji se vodi u Jugoslaviji, ali i o eroziji morala u Srbiji. To je napeta, na momente poetična i uzbudljiva priča o Sirogojnu dok rat besni u Bosni, a odjeci topovske grmljavine dopiru do nas vazdužnom linijom preko Drine godine 1993.
Više na stranici "Gosti sajta"

5. jul 2019.
Dragoslav Simić
KNJIGE KOJE GOVORE i E-PRODAVNICA sa sajta Audio i Foto arhiv SIMIĆ

Spisak naslova koji možete i vi da imate.
Više na stranici "Promocije"

28. jun 2019.
Jedna knjiga i jedno pismo
Jedna knjiga i jedno pismo

Objavljeno u "Danasu"
Jedan trenutak za istoriju iz 1941. godine u Beogradu koju su opisali budući književnik Vlada Bunjac i bivši diplomata dr Grisogono. Bunjac svojom autobiografijom, Grisogono nalogom savesti.
Piše Dragoslav Simić
Više na stranici "Promocije"

3. jun 2019.
O govornom izdanju vesti Glasa Amerike
O govornom izdanju vesti Glasa Amerike

U sredu 29. maja u Etnografskom muzeju održan program: sećanje na radio-emisiju Glas Amerike iz druge polovine 20. veka. Više na stranici "Promocije"

22. maj 2019.
Raskol u eteru
Knjiga “Raskol u eteru” Dragoslava Simića, o životu srpske emigracije u Americi objavljena je sada u elektronskom izdanju na CD. Predgovor Đorđe Malavrazić, pogovor profesor dr Ljubodrag Dimić. Poseban tekst za ovu knjigu napisao je publicista i javni radnik Desimir Tošić. Na desnoj strani korica je izgled knjige u originalu, a na levoj strani korica objavljena je radio kritika o istoimenoj emisiji dr Raška Jovanovića. U posebnom dodatku knjige objavljen je popis arhiva majora Nikole Kosića koji je ovaj ostavio SANU. Deo tog arhiva odnosi se na logorska akta iz nemačkog zarobljeništva. Knjiga je velikog formata i ima 290 stranica. Štampana je u Beogradu 2006. godine. Knjiga je dobila nagradu za publicistiku Udruženja novinara Srbije. Pogledajte više na linku Razgovor o knjizi Dragoslava Simića "Raskol u eteru" prema radio programu Nikole Kosića. Knjiga je predstavljena u Kolarčevoj Zadužbini 31. januara 2007. godine.
25. mart 2019.
Damir Pavić
Siniša Pavić TV scenarista i njegov stariji brat Damir rođeni su u Sinju. Na linku
Ing Damir Pavić, 1929. Sinj, Jugoslavija, Beograd Damir priča neverovatnu povest Pavića. Njihov otac Ante poslastičar napušta rodni Sinj 1938. Sa ženom Jelenom i dva mala sina, zadojen jugoslovenskom idejom doseljava se u Beograd u kome ostaje do kraja života. Nedićevom uredbom iz juna 1941. ostaje kao Hrvat bez posla. /Bio je upravnik restorana Hipotekarne banke u Beogradu./ Životopis Ante Pavića je u novinarskom smislu reči pravo otkriće Dragoslava Simića autora, predstavljeno na ovoj strani sajta prepunoj porodičnih fotografija koje dokumentarno govore o životu Dalmatinaca u Beogradu pre i posle Drugog svetskog rata. Prikazana je atmosfera života u Beogradu. Posebno obratite pažnju na pismo napisano u stanu Pavićevih koje iz Beograda 13. jula 1941. šalje u Zagreb Dr. Prvislav Grisogono. Damir posle Golog otoka /1948./ uspeva da završi elektrotehnički fakultet. Nikad se nije bavio pisanjem kao Siniša. Istakao se u svojoj struci. Danas živi sa porodicom u Beogradu. Više na stranici "Gosti sajta"
25. februar 2019.
“Glasom pisana istorija”
Razgovor o knjizi GLASOM PISANA ISTORIJA Dragoslava Simića
Učestvuju: Latinka Perović, Irina Subotić, Radoman Kanjevac, Zoran Hamović i autor. U saradnji sa Izdavačkom kućom CLIO.
Više na stranici "Predavanja u Kolarčevoj zadužbini"
21. februar 2019.
“Glasom pisana istorija”
“Kulturni dnevnik” RTS o knjizi “Glasom pisana istorija” Dragoslava Simića
TV RTS 11.02.2019.
Više na stranici "Promocije"
31. januar 2019.
Jovan Aleksić
“Selo veselo” Jove Aleksića
Iz recenzije književnika Duška Radovića. Objavljeno na omotu kasete 1981:
“Veliku većinu naše zemčlje još uvek čini narod. Dugo se u našoj zemlji nije znalo za narod sve dok Jovan Aleksić i njegovi saradnici nisu krenuli da to provere i dokažu. Ova emisija je samo jedan dokaz da narod postoji, da se još uvek prilično dobro drži, da je dobro raspoložen i da ume da živi. Ko u to još ne veruje neka sluša “Selo veselo”. Ono što bude čuo jeste pravi glas naroda.”
Više na stranici "Gosti sajta"
10. januar 2019.
Milunka Lazarević
Milunka Lazarević šahistkinja govori
Iz emisije Dragoslava Simića, “Bogat život Milunke Lazarević”: “U naše vreme šah je bio naš lični hobi. Jedino su državne plate imali Gligorić, Prica i Trifunović jer su bili forsirani od države, a što kaže Ivko mi smo bili neki dodatak, znate. Svi drugi su morali da rade da bi živeli. Ja sam imala tu dvojnu profesiju, novinarstvo i šah, znate. Nema novina sa kojima nisam sarađivala, televizija, radio, Tanjug, sve ovo u Jugoslaviji, i onda sam na taj način kompenzirala tu tzv. platu jer u moje vreme nagrade su bile smešne...”
Više na stranici "Gosti sajta"

Ranije objave

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana