Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook
Vaša pisma
Vaša pisma
Otvoreno o sajtu
Otvoreno o sajtu
Novo na sajtu
Novo na sajtu
Pretraga sajta
Pretraga sajta

Sajt oprema i uređuje Dragoslav Simić sicke41@gmail.com

SADRŽAJ - C

Sva imena su poređana abecednim redom

Kada kliknete na slova označena plavom bojom direktno slušate, gledate ili čitate označenu odrednicu na sajtu.
Za one koji vole da istražuju ostavljen je uobičajeni postupak. Kliknete na neku od stranica i pretražujete sajt polako.

A     B     C     Ć     Č     D     Đ          E     F     G     H     I     J     K

L     Lj     M     N     Nj     O     P     R     S     Š     T     U     V     Z     ŽChile (Čile) u životu Aleksa Bufona  Radio emisija urednika sajta Dragoslava Simića, pod nazivom “Volim da slušam muziku Aleksa Bufona“ je dobila nagradu na Festivalu reportaže 2013. u Apatinu (INTERFER). Ukratko, 1992. godine je snimljena radio emisija “Upaljač za atomsku bombu”, u Budimpešti. Nekoliko meseci kasnije snimljen je film “Gde je zemlja Šanji Kelemena” takođe u Budimpešti, režija Miša Milošević i Dragoslav Simić. Film možete videti na sajtu.
Šanji, rođen u Kikindi, devedesetih beži iz Jugoslavije iz političkih razloga. Dvadeset godina kasnije, juna 2013. godine Šanji Kelemen, sada Aleks Bufon, ulični zabavljač u Čileu koji svira na harmonici turistima muziku iz Jugoslavije, slučajno pronalazi ovaj sajt i film o njemu. Ukratko, to je sadržaj emisije “Volim da slušam muziku Aleksa Bufona” .
„...Najveći uspeh je postigla moja AUTOBIOGRAFSKA PREDSTAVA: ALEX BUFON (što u prevodu na srpski doslovno znači: ŠANJI DVORSKA LUDA). Živim u najturističkijem gradu u čitavoj Južnoj Americi Viña del Maru koji pripada regionu Valparaiso i moj lik (ALEX BUFON) je zvanični zaštitni znak na turističkim katalozima... Dakle ja nisam običan ulični zabavljač već VIP ulični zabavljač kojeg poznaje celo Chile...“
Najnedobičnija priča na sajtu u seriji USMENA ISTORIJA. Od „Upaljača za atomsku bombu do Alexa Bufona“. Stranica "Moć radija".
Cincari  Vlasnici i osnivači Banje Selters, Đorđe i Naum Atanasijević trgovci i dr Stavra Atanasijević lekar iz Mladenovca, moji rođaci, poreklom su Cincari. Stranica “Porodične fotografije”.
"Crkveno-slovenski 
bukvar" 
Za pravoslavnu djecu narodnih osnovnih škola, nakladom Luke Jocića u Ujvideku 1916, sastavio Mita Nešković. Stranica "Da li ste pročitali ove knjige?"
Crveni kutić u Berlinu  Ovaj simboličan naslov “Crveni kutić u Berlinu”, dao sam svojoj emisiji aludirajući na partijsku organizaciju čiji su članovi bili Cigani iz sela Suvaja kod Varvarina na radu u Berlinu. Oni osnivaju partijsku organizaciju u Nemačkoj da bi u Suvaji sagradili put 1985. godine. Odlična priča, preporučujem kao i fotografije na istoj strani sajta. Fotografije i tonski zapis Dragoslav Simić, 1985. Stranica „Moć radija“.
Cune, životopis  Predrag Gojković, sa nadimkom Cune, životopis, je autentična ispovest jednog od naših najboljih pevača narodne muzike. Urednik sajta Dragoslav Simić razgovarao je sa Cunetom 1995. godine. Snimak je načinjen u Desetki nekad čuvenom studiju Radio Beograda u kome su se snimale radio drame u ulici Makedosnkoj 21. Taj studio i cela zgrada su prodati ili u restituciji vraćeni ? ali je zato ostao nezamenljiv snimak Cunetovog glasa. Posle Drugog svetskog rata Predrag Gojković Cune bio je prvi pevač sa Balkana koji je snimio zlatnu long plej ploču u tiražu od 1.500.000 primeraka. Priredio je bezbroj koncerata širom Jugoslavije, a nastupao je na svim kontinentima. Stranica “Knjige koje govore”.
STRANICA “GOSTI SAJTA” Predrag Gojković Cune, životopis - Audio i Foto arhiv SIMIĆ
Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana