Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook
Vaša pisma
Vaša pisma
Otvoreno o sajtu
Otvoreno o sajtu
Novo na sajtu
Novo na sajtu
Pretraga sajta
Pretraga sajta

Sajt oprema i uređuje Dragoslav Simić sicke41@gmail.com

Lako i brzo snalaženje na sajtu

Sva imena su poređana abecednim redom

Kada kliknete na slova označena plavom bojom direktno slušate, gledate ili čitate označenu odrednicu na sajtu.
Za one koji vole da istražuju ostavljen je uobičajeni postupak. Kliknete na neku od stranica i pretražujete sajt polako.

A     B     C     Ć     Č     D     Đ          E     F     G     H     I     J     K

L     Lj     M     N     Nj     O     P     R     S     Š     T     U     V     Z     Ž"Hadži-Đera"  Pripovetka. Štampano u Štampariji D.Dimitrijevića, Beograd 1904. Napisao Dragutin J. Ilić. Stranica "Da li ste pročitali ove knjige?"
General Haim Bar Lev  Ovaj bečki odnosno zagrebački Jevrejin, ministar policije u Izraelu, bio je jedan od trojice izraelskih generala u ratu Izraela i Egipta 1967, koji su govorili naš jezik pa je ova prednost iskorišćena da jedan drugom šalju poruke na jeziku koji neprijatelj nije mogao da razume. Stranica "Gosti sajta"
1948. i trgovac Antonije Sič, istorija slučaja Sič  Ovog leta, jedan ulični kontejner u koji su radnici Gradske čistoće ubacivali knjige nečije kućne biblioteke za otpad, otkrio je pohabanu kožnu torbu. Uvidom u sadržaj koji će biti temljeno pretresen u ovoj priči, nađena su lična dokumenta o nacionaliziaciji radnje malog beogradskog trgovca Antonija Siča koje je ovaj čovek uredno čuvao i sređivao godinama.... U kratkoj istoriji slučaja, nađenoj u torbi, vidi se kakva je sudbina zadesila ovog čoveka kada je radnja oduzeta od Siča 1948. godine. Mesec dana nakon ovog događaja, njega sa porodicom izbacuju iz malog zakupljenog stana u ulici Majke Jevrosime 43.... CEO TEKST na stranici “Volite li kratku priču”. Autor Dragoslav Simić. Objavljene su i fotografije nađene u torbi.
Hoćete li da vidite
sajt brzo 
Dopisnik Politike iz Vašingtona Milan Mišić, dr Dragoljub Pokrajac sa univerziteta u Delaveru, SAD i Slobodan Mandić istoričar iz Beograda, govorili su putem skajpa na promociji sajta u Kladovu. Pored njih učestvovali su: Milan Petrovič dopisnik Politike iz Bukurešta, Nino Brajović sekretar UNS-a i Žika Nikolić, emisija "Šarenica". Stranica "Promocije".
Hrvatska javna scena, Budimir Lončar  Životopis političara. Budimir Lončar rođen je na otoku Ugljan kod Zadra 1924. godine. Bio je poslednji ministar inostranih poslova Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije do njenog raspada 1991. godine. Njegovu povest snimio sam aprila 2014. u njegovom stanu u Zagrebu i dovršio aprila 2015. takođe u Zagrebu. Stranica "Gosti sajta".
Hrvatska javna scena, Ivo Josipović  Razum i tolerancija su odrednice ključne za tokove života. Kada ove humane poruke kao iskustvo antičkih filozofa nisu bile poštovane, a često nisu, dolazilo je do političkog i ratnog haosa. Istorija nas tome, ponekad bezuspešno, uči. Jedan od takvih potresa, surov i nezamisliv, bio je građanski rat u Jugoslaviji, sukob tri naroda, devedestih godina XX veka. Ivo Josipović, na ključnim pozicijama u javnom životu Hrvatske, bio je Predsednik Republike do januara 2015. godine, ostaće zapamćen kao čovek miroljubivosti i želje za dijalogom. „Gdje će profesor pobjediti na izborima. Tu treba baraba. Neki mačo tipovi, agresivci, ne fini ljudi poput vas, ~ komentarisala je ugledna zagrebačka novinarka pre kandidature Josipovića za predsednika....“ Razgovor sa Ivom Josipovićem i fotografije snimio u Zagrebu aprila 2015. urednik sajta Dragoslav Simić. Stranica “Gosti sajta”.
Hrvatska javna scena, Stjepan Mesić  Politička autobiografija uživo. Stjepan Mesić bio je zastupnik Hrvatskog parlamenta u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, zatim Predsednik predsedništva SFR Jugoslavije, prvi premijer nakon osamostaljivanja Hrvatske, Predsednik Hrvatskog Sabora i u dva mandata Predsednik Republike Hrvatske, od 2000. do 2010. godine. Stranica "Gosti sajta".
Hrvatska javna scena, Profesor Žarko Puhovski  Profesora Žarka Puhovskog snimio sam u Zagrebu u prvoj polovini 2014. Smatrao sam da treba uživo da se čuje reč jednog od najpoznatijih intelektualaca sa teritorije nekadašnje Jugoslavije. Žarko Puhovski je hrvatski filozof i publicista. Predaje političku filozofiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Jedno vreme je bio predsednik Hrvatskog helsinškog odbora. Zajednička, bliska istorija Srba i Hrvata. Stranica „Gosti sajta“. Fotografije i emsiju snimio Dragoslav Simić.
Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana