Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook
Vaša pisma
Vaša pisma
Otvoreno o sajtu
Otvoreno o sajtu
Novo na sajtu
Novo na sajtu
Pretraga sajta
Pretraga sajta

Sajt oprema i uređuje Dragoslav Simić sicke41@gmail.com

Lako i brzo snalaženje na sajtu

Sva imena su poređana abecednim redom

Kada kliknete na slova označena plavom bojom direktno slušate, gledate ili čitate označenu odrednicu na sajtu.
Za one koji vole da istražuju ostavljen je uobičajeni postupak. Kliknete na neku od stranica i pretražujete sajt polako.

A     B     C     Ć     Č     D     Đ          E     F     G     H     I     J     K

L     Lj     M     N     Nj     O     P     R     S     Š     T     U     V     Z     ŽLjiljana Đurđić  Ova talentovana spisateljica, pesnikinja i prevodilac, nastupa u radio emisiji 2003. u seriji „Žene govore o poslednjoj deceniji XX veka“ u kojoj je bila na strani onih koji su omogućili oktobarske promene 2000. Stranica "Gosti sajta"
Ljiljana Đurđić i Profesor Milo Lompar  Profesora Mila Lompara čućete iz drugog „političkog“ ugla. To je njegov govor na promociji knjige Ljiljane Đurđić: „Nek crkne svet“ u sali Srpskog književnog društva, aprila 2012. godine. Stranica „Gosti sajta“.
Ljiljana Đurđić “Sumnjiva lica sumnjivi tiraži”  Tekst Dragoslava Simića ~ Istorija iz fioke
Politika, Kulturni dodatak, subota 24. jul 2021.
Životopis književnice Ljiljane Đurđić prema razgovoru koji je vođen uživo 2002. godine za emisiju "Govori da bih te video" Radio Beograda 2. Za knjigu u pripremi "Glasom pisana istorija 2". Više na stranici Promocije.
Ljiljana Smajlović  Predsednica Udruženja novinara Srbiji, na stranici "Gosti sajta" prilikom dodele nagrade za životno delo Milanu Petroviću.
Ljuba Dimitrijević  Stranica "Knjige koje govore"
Slikar Ljuba Popović  Na predstavljanju svoje monografije, u Beogradu 30. maja 2013. godine, Ljuba Popović je pored ostalog rekao: “Svaka moja slika, roman je za sebe. U njemu ima i sna i jave i seksa i smrti. I svaka je muzika za oko, često neobjašnjiva rečima i umetniku i posmatraču...” Više na stranici “ Gosti sajta”.
Ljuba Vukmanović  Novinar. Ovo je lepa priča o druženju pesnika i novinara iz prve ruke, kako se živelo u redakciji novosadskog Dnevnika, kako je bilo u novinasrkim kafanama. Uspomene. O prijatelju Miki Antiću govorio je Ljuba Vukmanović 2009. VIDI stranicu "Moć radija"
Ljubisav Gicić  Stranica "Moć radija"

- VIDI stranicu "Promocije"
Profesor Ljubiša Rajić govori  (1947. ~ 2012.)
Šef Katedre za skandinavsku književnost Filološkog fakuleta u Beogradu. Nastupao uživo u emisiji 2007. trajanje 30“ Skinuto sa trake.
“Većinu nas, bar u intelektualnom pogledu, oblikuje sredina u kojoj smo studirali ili bar meni tako izgleda, i ja sam oblikovan i po dobru i po zlu, 68. godinom...” Stranica “Gosti sajta”.
Ljubodrag Dimić istoričar, govori  Nekoliko različitih javnih dešavanja u rasponu od više godina o kojima će profesor Ljubodrag Dimić govoriti ili pisati na ovoj stranici, jesu njegovi komentari na različite događaje čijoj je prezentaciji doprineo urednik sajta Dragoslav Simić.
Sadržaj:
o knjizi “Dražesni KGB, javi se”;
politička slika Evrtope 1934, pred ubistvo kralja Aleksandra;
o Titu iz Moskve, snimak iz 1945;
„Raskol u eteru. Život srpske emigracije u Americi kroz radio program majora Nikole Kosića”. Stranica “Gosti sajta”.
Profesor Ljubodrag Dimić komentariše  Izvori koji se mogu naći u domaćim tonskim arhivima o sahrani kralja Aleksandra 18. oktobra 1934. na Oplencu, praktično ne postoje i svode se na filmski materijal i novinske izveštaje. Međutim u nemačkom tonskom arhivu sačuvan je direktan prenos sahrane kralja Aleksandra koji prenose nemački reporteri sa beogradskih ulica. Početkom 2010. godine došli smo do ovih tonskih zapisa zahvaljujući istraživanju dr Dragoljuba Pokrajca profesora informatike na univerzitetu Delaver u Americi. Stranica "Predavanja u Kolarčevoj zadužbini"
Profesor Ljubodrag Dimić o knjizi „Dražesni KGB javi se“  O dokumentarnoj knjizi "Dražesni KGB, javi se", Milana Petrovića i Dragoslava Simića, koja se odnosi na Radio Slobodnu Jugoslaviju, koja je emitovala program iz Bukurešta 1949, profesor Dimić je govorio marta 2009. godine. Stranica "Predavanja u Kolarčevoj zadužbini"
Ljubomir Simović  Veliki srpski pesnik i dramski pisac ("Putujuće pozorište Šopalović"), pisac kapitalne knjige hronike "Užice sa vranama", imao je hrabrosti 1992. da se kao član SANU, suprotstavi politici Slobodana Miloševića. Gradski oci Negotina zbog govora kojim je na poziv organizatora otvorio "Mokranjčeve dane" izbacuju ga iste noći iz hotela. Dobitnik velikog broja književnih nagrada. Stranica "Knjige koje govore"
Ljubomir Simović  Pesnik Ljubomir Simović na poziv organizatora Mokranjčevih dana u Negotinu 1996. drži govor koji se organizatorima nije svideo. Oni gosta proteruju iz Negotina. Bio je to jedan od največih kulturnih skandala u istoriji Srbije.
Govore Ljubomir Simović i akademik Dejan Despić predsednik manifestacije koji zajedno sa Simovićem napušta Negotin. Stranica "Knjige koje govore"
Ljubomir Simović: beseda povodom nagrade "Dositej Obradović" 2017.  Jedan od naših najboljih pesnika, esejista i proznih pisaca, akademik Ljubomir Simović u društvenim sistemima u kojima je živeo spajao je najčudnije dane u svojoj kreativnoj karijeri, od izbacivanja iz hotela u Negotinu sa Mokranjčevih dana 1996. kada je održao besedu do nagrade "Dositej Obradović" 2017. godine, koju je dobio 22. februara; 18 sati: Svečana sala SANU. Priredio Dragoslav Simić. Stranica “Gosti sajta”.
Ljubomir Simović književnik čita dnevnik  „Guske u magli”, dnevnik 1999. godine. Komentariše i odlomke čita Ljubomir Simović
Emitovano uživo 24. marta 2005. godine. Urednik Dragoslav Simić.
„Pre nego što pročitam neke fragmente iz ovog dnevnika, moram da kažem da nikada u životu nisam bio u iskušenju da pišem dnevnik, pre svega zato što sam to smatrao previše pretencioznim. Međutim, kada je, na današnji dan, pre šest godina, počelo bombardovanje, ja sam i nehotice, takoreći automatski, počeo da beležim sve vesti do kojih sam dolazio, bilo da sam ih našao u novinama ili video na televiziji ili da sam ih čuo preko mnogobrojnih naših i stranih radio stanica ili preko telefona, a najviše sam zapisivao ono što sam video i čuo šetajući, mogu da kažem šetajući besomučno i neprekidno, po Beogradu. Prvi dan napada NATO-a na našu zemlju, to je sreda, 24. mart 1999. godine, zabeležio sam ovako: ...
Ceo tekst koji govori Ljubomir Simović možete čuti na stranici „Radio kritika“.
Profesor Ljubomir Stojanović prema zapisu i sećanjima Miroslava Nikitovića  Ljubomir Stojanović (ponekad pominjan kao Ljuba Stojanović; Užice, 6/18. avgust 1860 — Prag, 16. jun 1930) je bio državnik, političar i filolog, akademik. Stranica “Gosti sajta”.
Na ovoj stranici Miroslav Nikitović /1913 ~ 1998/ govori i o novinaru Peri Todoroviću.
Dr Ljubomir Tadić  Jedan od naših najuglednijih intelektualaca, govori o tome kako je tokom demonstracija 1968. predložio da Beogradski univerzitet promeni ime u „Crveni univerzitet Karl Marks“. Stranica "Gosti sajta"
Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana