Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook
Vaša pisma
Vaša pisma
Otvoreno o sajtu
Otvoreno o sajtu
Novo na sajtu
Novo na sajtu
Pretraga sajta
Pretraga sajta

Sajt oprema i uređuje Dragoslav Simić sicke41@gmail.com

SADRŽAJ - Č

Sva imena su poređana abecednim redom

Kada kliknete na slova označena plavom bojom direktno slušate, gledate ili čitate označenu odrednicu na sajtu.
Za one koji vole da istražuju ostavljen je uobičajeni postupak. Kliknete na neku od stranica i pretražujete sajt polako.

A     B     C     Ć     Č     D     Đ          E     F     G     H     I     J     K

L     Lj     M     N     Nj     O     P     R     S     Š     T     U     V     Z     ŽČaba Paško  Mag. art.m. Čaba Paško regens chori katedrale Svete Terezije Avilske i dirigent hora Pro musica u Subotici, sveštenik, napisao je neobičnu knjigu "Otac Paško u kuhinji". Predstavljanje knjige bilo je jula 2010. godine u Medija Centru u Beogradu. Na toj promociji nisam bio, ali sam kasnije potražio oca Paška u Subotici. Ovo je rezultat našeg zajedničkog dogovora šta i kako od profesionalnog života i hobija Čabe Paška staviti na sajt. Meni je ova priča bila jako zanimljiva? A Vama? Pored ostalog Paško diktrira i svoje recepte. Stranica "Gosti sajta"
Čačak, Nikola Kosić  Major Nikola Kosić je naš najznačajniji radio novinar amater koji je živeo u Americi . Imao je svoj radio čas u Milvokiju od 1952. do 1982. godine i celu dokumentaciju radija kao i najstarije tonske zapise na srpskom jeziku, doneo je u zemlju. Ovaj učesnik puča od 27. marta 1941. godine, bio je jugoslovenski orijentisan. Na ovom sajtu tek treba da bude postavljena ogromna dokumentacija koju je doneo major Kosić.

- "Raskol SPC u Americi" VIDI stranicu "Knjige koje govore"

- “Raskol u eteru”, knjiga Dragoslava Simića o raskolu srpske crkve u Americi na osnovu fono dokumentacije majora Nikole Kosića, dobila je nagradu za publicistiku Udruženja novinara Srbije za 2006. godinu. Stranica “Da li ste pročitali ove knjige”.
Stranica “Porodični tonski arhivi”. - Govori major Nikola Kosić

- Raskol u eteru  knjiga na Kolarcu
Promocija na Kolarcu. O knjizi govore recenzenti Desimir Tošić i Djordje Malavrazić. Arhivski, svojim glasom pojavljuje se major Nikola Kosić čija je dokumentacija poslužila Drgaoslavu Simiću da napiše dokumentarnu knjigu „Raskol u eteru“. Stranica „Promocije u Kolarčevoj zadužbini“.
Čeda Mirković
književni kritičar 
U okviru stranice ”Politička istorija Srbije, uživo - Prva skupština DEPOSa” Dom sindikata, oktobar 1992. govorili su Ljubomir Simović, Milorad Savičević, Žika Stojković, Borislav Mihajlović Mihiz, Čeda Mirković, Slobodan Selenić, Radoš Ljušić i drugi. Stranica “Gosti sajta”.
Čeda Petrović  Nemci ga sprovode u Aušvic 1944. godine. Njegov zadatak u logoru je bio da radi na spaljivanju leševa. Kada je na njega došao red da ga spale, baš tog dana Sovjetske trupe oslobodile su logor. Tako je nastala biografija čoveka koji je tada imao 19 godina. Sve što se kasnije dešavalo u njegovom životu nije važno. "Ložač iz Aušvica", stranica "Knjige koje govore"
Čedomir Čupić  O temi "KNJIGA KOJA GOVORI", naziv edicije Dragoslava Simića novinara Radio Beograda, autora brojnih dokumentarnih radiofonskih dela o ljudima i zbivanjima koji su obelezili 20. vek, u okviru stranice "Promocije", maja 1998. govorio je profesor Fakulteta političkih nauka dr Čedomir Čupić.
Profesor Čedomir Čupić  Komentar o 1993. Politički profil srpske opozicije. Pokušaj studenata da ujedine opoziciju pred izbore 1993.
Česi Šumadije  Česi Šumadije je udruženje sa sedištem u Kragujevcu čiji je jedan od osnivača Nenad Karamijalković antropolog. Ovo Udruženje je prema pisanju Kragujevačkih novina, od 21. aprila do 12. maja 2015. organizovalo su prvi put manifestaciju „Dani češke kulture u Kragujevcu”. Prvi u nizu ovih kulturoloških sadržaja prezentovan je Kragujevčanima 21. aprila 2015, u Galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić”, tribina i predavanje „Jugosloveni pred mikrofonom Čeholsovačkog radija do 1938. godine”, na kojoj su učestvovali Đorđe Malavrazić (glavni i odgovorni urednik Drugog programa Radio Beograda) i Dragoslav Simić (novinar i osnivač sajta Audio i foto arhiv). Stranica “Predavanja u Kolarčevoj zadužbini”.
Čiji su jugoslovenski 
Jevreji? 
Jedno pismo koje mi je ovih dana mejlom uputila Jevrejska opština u Beogradu, preko svog Muzeja, pomalo je bacilo senku na vrlo dobre profesionalne odnose koje imam sa ovom opštinom. Da bih ovo podkrepio, navešću da sam nekoliko dobrih dokumentarnih emisija snimio sa beogradskim Jevrejima. Jedna od tih bila je sa Avramom Izraelom odmah posle bombardovanja Srbije 1999. a iskaz rabina gospodina Isaka Asijel objavio sam u svojoj knjizi „Autobiografije uživo“, Beograd, 2007. dalje ...
Čile (Chile) u životu Aleksa Bufona  Radio emisija urednika sajta Dragoslava Simića, pod nazivom “Volim da slušam muziku Aleksa Bufona“ je dobila nagradu na Festivalu reportaže 2013. u Apatinu (INTERFER). Ukratko, 1992. godine je snimljena radio emisija “Upaljač za atomsku bombu”, u Budimpešti. Nekoliko meseci kasnije snimljen je film “Gde je zemlja Šanji Kelemena” takođe u Budimpešti, režija Miša Milošević i Dragoslav Simić. Film možete videti na sajtu.
Šanji, rođen u Kikindi, devedesetih beži iz Jugoslavije iz političkih razloga. Dvadeset godina kasnije, juna 2013. godine Šanji Kelemen, sada Aleks Bufon, ulični zabavljač u Čileu koji svira na harmonici turistima muziku iz Jugoslavije, slučajno pronalazi ovaj sajt i film o njemu. Ukratko, to je sadržaj emisije “Volim da slušam muziku Aleksa Bufona” .
„...Najveći uspeh je postigla moja AUTOBIOGRAFSKA PREDSTAVA: ALEX BUFON (što u prevodu na srpski doslovno znači: ŠANJI DVORSKA LUDA). Živim u najturističkijem gradu u čitavoj Južnoj Americi Viña del Maru koji pripada regionu Valparaiso i moj lik (ALEX BUFON) je zvanični zaštitni znak na turističkim katalozima... Dakle ja nisam običan ulični zabavljač već VIP ulični zabavljač kojeg poznaje celo Chile...“
Najnedobičnija priča na sajtu u seriji USMENA ISTORIJA. Od „Upaljača za atomsku bombu do Alexa Bufona“. Stranica "Moć radija".
Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana