Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Trst, 1981.

Kafa orošena suzama
Vidi tekst

Ovo je foto izveštaj sa lica mesta načinjen osamdesetih godina XX veka kada se iz Trsta švercovala kafa u Jugoslaviju jer kafe na slobodnom tržištu u zemlji nije bilo, ili ako je mogla da se kupi, onda su te cene bile astronomske. Iz teksta objavljenog u Dugi. Autor D. Simić

"U Trstu na ulici kojom toga jutra marširaju kolone neispavanih Jugoslovenskih građana koji su sa praznim torbama i punim džepovima domaće i strane love tek izašli iz mnoštva autobusa i jedinog jutarnjeg voza koji sada saobraća iz Beograda sa ltalijom. Trgovine su još zatvorene, ali oni, kao svi odgovorni ljudi, hitaju da još pre otvaranja, stignu na svoja "radna mesta", baš kao da su zaposleni među vrećama kafe i balama ko zna sve kakve raznovrsne tekstilne robe koja će se već te večeri pretovariti u one putne torbe, napuniti do vrha ili useliti u neke nove džakove ili plastične kese. Sva ta silna i neverovatna roba samo će za časak isprazniti tršćanske dućane, da bi se ovi, već sutra iz nekih, za ove kupce, tajanstvenih izvora, napunili do vrha, mameći nove žrtve…"

Postavljeno: oktobar 2009.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana