Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Neobičan život
Aleksandra Balabina

Aleksandar Balabin

Slika na koricama sajta postavljena je silom prilika, dok ne nađem bolju ili dok mi neko od vas, posetilaca sajta, ne pošalje bolju fotografiju.

U suštini o Balabinu ne znam mnogo osim onoga što je ispričao 1994. u Melburnu, a ta priča je pravi film kakav se retko može videti, kao da je sve izmišljeno, a da se nije dogodilo. To što je Balabin ispričao može se svesti na ovo:

Ukratko: kum na krštenju malog ruskog emigranta, u Beogradu, Balabina, bio je kralj Aleksandar Karađorđević; logor Jasenovac 1941. i bekstvo majke i malog Balabina; mali Balabin, kurir kod Draže Mihajlovića; Balabin, udarnik na radnim akcijama 1947/8; ruski emigranti se iseljavaju iz Jugoslavije, odlazi Balabin u Australiju; Balabin veliki majstor Masonske lože Australije...; Balabin, predavač po pozivu; prema Balabinovim istraživanjima, Tito član masonske lože... Sve ovo čini neobičan život dr Balabina.

Slušaj:      (mp3)

Poslednji kontakt sa njim imao sam 1995. godine kada mi je stiglo pismo od njega koje prilažem.

pismo

pismo

Posle ovog pisma nikad više ništa nisam čuo o Aleksandru Balabinu.

Ilustrovana Politika je iz pera novinarke Snežane Milošević, prema mom tonskom zapisu objavila 1995. godine tekst koji možete pročitati na linku: https://groups.google.com/group/soc.culture.yugoslavia/msg/ 1410a0619737ac53?hl=de&

postavljeno: januar 2012.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana