Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Koncentrični krugovi dokumentarnosti – "Srpski specijaliteti"
u radiofonskoj interpretaciji Dragoslava Simića

Iz knjige Ranka Burića

Odolevanje nemaru


Dr Milan Blagojević

(u pripremi)

dva recepta
klikni na sliku za uvećanje

Januara i februara 1998. emitovan je u terminu serije "Govori da bih te video" čitav ciklus istorije očne medicine u Srbiji. Čoveku prezauzetom zbog drugih poslova, Simić je kroz te razgovore omogućio da, bez zavirivanja u debele tomove istorije medicine, stekne solidan uvid u razvoj naše oftalmologije. Ta živa reč naših stručnjaka, to besprekorno zanimljivo njihovo pripovedanje, oseća kao dragoceno i valjano tonsko svedočanstvo koje će vazda pleniti pažnju slušaoca (nipošto samo medicinskih stručnjaka). Nastoje da se makar precizno grupišu te razmotre Simićeve emisije sadržajem slojevitošću opiru, ulazeći pokatkad u više tematskih skupina (tako se ciklus očne medicine može tretirati kao deo kulturološke tematike); seoska problematika nije striktno odelita u Simićevom novinarskom radu i radiofonskom stvaralaštvu; o kosovskim, kninskim, ličkim, šumadijskim, kolubarskim selima bilo je reči u emisijama u kojima se ponajviše govorilo o politici.

Dr Milan Blagojević

Slušaj:      (mp3)

Iz biografije:

Prof. dr Milan Blagojević (1920-1998) postao je drugi doktor medicinskih nauka na Medicinskom fakultetu u Beogradu, 1955. godine. Bio je oftalmolog u najširem smislu te reči, rešavajući kako klinički tako i hirurški probleme iz gotovo svih oblasti oftalmologije. Poseban dorinos ostvario je u koncepciji savremene organizacije Klinike – stvaranje posebno specijalizovanih odeljenja, kabineta, ambulanti, laboratorija, što je omogućilo, u budućnosti, pružanje vrhunske zdravstvene zaštite, obavljanje naučno-istraživačkog rada u kliničkim okvirima i održavanje nastave na svim nivoima. Bio je član uprave Evropskog oftalmološkog udruženja.

Postavljeno: jul 2014.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana