Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Nenad Ristić

Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com. Budite prvi koji će svojim novčanim prilogom podržati ovo kulturno dobro kome zbog nedostatka sredstava preti gašenje.

Nenad Ristić je napisao odličnu knjigu „Zum u čelo“ koja je 2005. godine nepravedno štampana u samo 3oo primeraka. Izdavač RTS. Ovaj novinar, urednik i direktor RTS, opisao je na duhovit način, bez ljutnje, dokumentarno, ljude sa kojima je u rasponu od 4o godina sarađivao. Načinom pisanja podsetio me je na slavnog Čeha Kunderu. Očevidno, reč je o Ristiću talentovanom piscu.

Nenad Ristić

Možete se upitati kakve ja veze imam sa Nenadom Ristićem kada ga ovako hvalim?! I da odmah odgovorim: nikakve.

Upoznali smo se davno na slavi kod zajedničkog kolege Petra Žebeljana, 2001. potpisao mi je putni nalog za Nemačku, a 1995. sreo me je na ulici i pitao kako je u Australiji u kojoj sam boravio zahvaljujuči čika Benku. Vidi

On se spremao u Sidnej kod ćerke. I to je celo naše poznanstvo. Jednostavno nisam pripadao tom svetu povlašćenih, nisam pozivan, a nisam imao ni želju da stanem u red pred „nečiju kancelariju“ da bih pio viski sa glavnim urednicima i direktorima koji bi me nagradili stanom, visokom platom, putnim nalogom bez ograničenja.

I sve bi verovatno prošlo na prisećanjima o prohujalim vremenima, da se, iznenada, prilikom pretresanja kućne biblioteke, 2009, nije pojavila Nešina knjiga koju dotle nisam pročitao. U njoj je opisan sistem jednopartijske televizije i jednopartijske države u kojoj moćni pojedinci u sprezi sa čelnim ljudima srpske i jugoslovenske političke vrhuške decenijama kroje programsku politiku medija i sudbinu novinara koji tu rade.

Čitajući je, sa zanimanjem sam primetio kako sam sve opisane ljude i događaje poznavao, ali da moja biografija nikakve veze nema sa svim tim karijeristima i dodvoračima čija su imena u knjizi pomenuta. Ristić ne negira učešće u toj politici ni to da se njegova karijera prepliće sa životom medija na kome je radio. Ali trajna vrednost „Zuma u čelo“ ogleda se u tome što čitaocu omogučava da stvori sliku o paralelnom životu novinara, ličnom i javnom, i da sam sebi postavi pitanje: gde sam ja bio tada, na čiju sam se stranu svrstavao u vremenima koja su „pojeli skakavci“.

Slušaj - prvi deo:       (mp3)

Slušaj - drugi deo:       (mp3)

Postavljeno: novembar 2009.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana