Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Ranko Burić

Ranko Burić

Na jednoj dodeli nagrada FEDORA 1992. (Festival dokumentarnog radija), održavao se u Beogradu, kao član žirija pozvan je da kaže svoju reč Ranko Burić. Nisam ga dotle poznavao, a nisam pre toga ni čuo za njega. Ovaj slepi čovek ustao je i sa fantastičnom koncentarcijom u trajanju od petnaestak minuta, analizirao je sadržaje emisija i način rada njihovih autora sa takvim poznavanjem radiofonije da sam onako zanet njegovim govorom, lepim jezikom i jasnim mislima, poverovao da se pred nama nalazi genije. Možda je ovaj preterano pohvalni utisak bio pojačan činjenicom da je predsednik žirija, ugledno ime naše kulture, odmucao nešto kao govor i seo.

Burić je diplomirao engleski jezik i magistrirao sa tezom „Uporedna analiza srpskih i engleskih balada“. Nekoliko godina zaredom pisao je komentare o radiju za Politiku. Vidi „Knjige koje govore“ „Studentska 68“, njegov tekst. Onako bujnog temperamenta ništa iz života nije mu bilo strano pa i u ovoj emisiji govori o toj strasti i lepoti življenja na način koji je lekovit.

Slušaj:     (mp3)

Poruka jednog slušaoca iz Novog Sada SMS-om:
Ranko je bio maestralan... Prekinuli smo ručak kada smo čuli ko je gost i svaku njegovu reč upijali kao sunđer. Usput, Irena žali što nikad nije boravila u internatu, a toliko je želela... Pozdravi Ranka puno i kaži mu čim malo ugrabim vremena voleo bih prvo njega da sretnem od svih mojih prijatelja u Bgd-u. Sve najbolje za vas obojicu, Irena i Bole

Vidi "Epske pesme"

Vidi "Priča o belom štapu"

postavljeno: oktobar 2009.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana