Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Milena Dragičević Šešić

“Univerzitetski forum” devedesetih

Milena Dragičević Šešić

Zapis koji sledi je u vezi sa postavljanjem stranice na kojoj govori profesorka Milena Dragičević Šešić.

Priča počinje od susreta sa Vericom Barać koju sam upoznao u Čačku 2001. godine, a razgovor koji smo vodili tada o seriji budućih emisija, mogao je da nosi naziv “Žene u politici”.

Došli smo do zajedničke ideje, da bi bilo interesantno za buduće istraživače našeg političkog života posle Miloševića, da snimim dokumentarne radio emisije u kojima će učestvovati ženski likovi sa spiska koji prilažem: Tanja Petorvar, Olivera Milosavljević, Sonja Biserko, Svetlana Slapšak, Milena Dragičević Šešić, Lejla Ruždić, Branka Mihajlović, Nataša Kandić, Daša Duhaček, Ljiljana Đurđić, Jelka Imširović, Milica Lučić Čavić, Latinka Perović, Milica Pešić, Marina Blagojević, Nada Radović Ćetković, Snježana Milivojević, Fuada Stanković, Borka Pavičević, Sonja Liht i Jasmina Tešanović.

Dogovarali smo se još tada da načinimo knjigu ženskih portreta u politici, koju bi činili tekstovi i tonski zapis glasova učesnica postavljeni na CD. Međutim, kako to obično biva, život je diktirao dragačija rešenja. Pisati dalje na ovu temu značilo bi opisivati “hod po mukama” urednika sajta koji je pokušavao da ostvari željenu knjigu. Ovo je 2013. godina, kada unosim ovaj zapis na sajt, a dogovor i razgovor koji sam imao sa Vericom Barać, zbio se 2001. godine.

Sve tonske zapise načinio sam do 2004. godine i te su emisije bile na programu radija u okviru serije „Govori da bih te video“. Na sreću, sačuvao sam ceo tonski materijal koji sada postavljam na sajt, ali još uvek ne u celini već prema mogućnostima koje diktira materijalno stanje urednika sajta. Kao što je napomenuto, sajt se izdržava iz ličnih sredstava i donacija kojih do sada još nije bilo. Vidi link: Otvoreno o sajtu

Za posetioce ove strane važan je vremenski okvir koji sam istakao kao alatku za kretanje po vremenu nastanka ovih razgovora.

Profesorku Milenu Dragičević Šešić snimio sam tonski u njenom kabinetu na Fakultetu, 2003. godine. Zapis je emitovan kao polusatna dokumentarna emisija odmah, a fotografiju koju gledate snimio sam januara 2013. u CZKD u Beogradu.

Slušaj:     (mp3)

Postavljeno: novembar 2013.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Povezani linkovi:

Verica Barać, Svetlana Slapšak, Nataša Kandić, Ljiljana Đurđić, Jelka Imširović, Milica Lučić Čavić, Latinka Perović, Fuada Stanković, Borka Pavičević, Jasmina Tešanović
Autor sajta / facebook stranica sajta

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana